.: MENÜ :.

   KEZDŐLAP
   CÉGÜNKRŐL
   VIDEOK
   ELÉRHETŐSÉGEK
   GÉPKERESKEDELEM
      TERMÉKEK
      AKCIÓK
      HASZNÁLT GÉPEK
      FINANSZÍROZÁS
   GERARD TETŐ
      TERMÉKEK
      AKCIÓK ÉS ÁRLISTÁK
      TUDNIVALÓK A GERARDRÓL
      GERARD TANUSÍTVÁNYOK
   TÉRKŐ SZAKKERESKEDÉS
      TERMÉKEK
      ÚJDONSÁGOK
      AKCIÓK ÉS ÁRLISTÁK
      BEÉPÍTÉSI TUDNIVALÓK
Eddigi látogatók
349659

.: Tudnivalók a Gerardról :.

Előnyök

 • Szél és viharálló
  Mai időjáráskörülményeket figyelembe véve nagyon fontos egy tető időjárásállósága. Nagyon sokan esünk abba a tévhitbe, hogy ha egy tetőcserép könnyű, akkor azt könnyen lefújja a szél. EZ TÉVEDÉS!


  A GERARD cserepek egyedülálló, vízszintes rögzítési rendszerének, valamint különleges profil-kialakításuknak, rendkívül szoros egymáshoz kapcsolódásuknak, köszönhetően a legszélsőségesebb időjárási viszonyoknak is ellenállnak, legyen az hatalmas hó, trópusi eső, orkánerejű szél, hurrikán, tájfun vagy földrengés.


  Minden tetőcserép szorosan egymásba kapaszkodik és 8 ponton, a tetőcserép orra felől megmozdíthatatlanul rögzítésre kerül. Ez a rögzítési mód megakadályozza a beázást, valamint garantálja, hogy a tetőcserepek még szélsőségesen erős szélviharok, hurrikánok, tájfunok esetében se mozduljanak ki a helyükről. Sőt, még felhőszakadás és hóvihar esetén is biztonságot nyújt a beázás ellen.

  Más tetőfedő anyagok esetén függőlegesen rögzítik a tetőcserepeket, vagy egyszerűen csak a cserép súlyát használják fel arra, hogy a tetőcserepeket a helyükön tartsák, lásd a betoncserepek esetén. Ez azzal a jelentős veszéllyel jár, hogy az erős szél kiemelheti a tetőcserepeket a helyükről. Ez a Gerard tetőcsalád esetén elképzelhetetlen.


  A Gerard tetőcsalád nem igényel villámhárító alkalmazását, hiszen a cserépben lévő acéllemez tartalom (0,4 mm) az össz szerkezethez képest elhanyagolható, így az semmiféle vonzó hatást nem gyakorol a villámokra.
 • Jégverés álló
  A Gerard tetőcsalád szélsőséges időjárási viszonyok között is kiválóan viseli a hóterhet. Sem a hó, sem a fagy, de még a jég sem képes lekoptatni a felületi kőbevonatot, vagy az alatt lévő egyéb bevonatokat. Az elemek felületén lévő kőzúzalék megtartja a havat a tetőcserepeken, amíg a hő természetes és biztonságos (csúszásmentes) módon, lassan le nem olvad a tetőről.


  Jégverés esetén a Gerard tetőcserepeken még a 3 cm-es jégdarabok sem képesek sérülést okozni. A nagyméretű, pld. 9 cm-es jégdarabok már okozhatnak kisebb horpadásokat a tetőcserepeken, de továbbra sem károsítják a felületi bevonatot, vagy az acéllemezt, ennél fogva a tetőcserepek időjárás-állósága megmarad.


  Gerard tetőfedő rendszer nem ígényel hófogót, ugyanis a hó a cserép érdes felületén megkapaszkodik, s a tetőn olvad el, ahogy azt a képek is mutatják.


  Mechanikai vizsgálat során a legnagyobb terhelésként 3,7 kN/m2-t használtak, amit 24 órán keresztül alkalmaztak. A vizsgált elemeken semmiféle deformáció nem mutatkozott. 50 cm élő hóterhelés mellett is végeztek vizsgálatot, de deformáció így sem mutatkozott.
 • Kisebb keresztmetszetű faszerkezet
 • Kisebb anyagköltség
 • Kevesebb munka
 • Hosszú élettartam, 50 év garanciával
 • A cserepek a helyükön maradnak, a legnagyobb szélviharok, jégesők esetén is
 • Tűzterjedés nélküli és nem éghető fokozatba tartozik
 • Környezetbarát, veszélytelen alkotóelemeket tartalmaz

Vissza...


Kiemelt ajánlataink
(c) CRYSTAL-Mezőtúr Kft. 2009. - www.szecsei.hu